USA intressimäära tõus külvas börsidel kaost

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tokyo börs neljapäeva hommikul.
Tokyo börs neljapäeva hommikul. Foto: KIMIMASA MAYAMA / EPA

Aasia aktsiaturud läksid neljapäeval langusesse pärast seda kui USA keskpank tõstis juba neljandat korda sellel aastal intressimäära, muutes laenamise nii kallimaks.

Hiina suurim indeks Shanghai Composite langes neljapäeval 0,5 protsenti ja Hiina CSI 300 0,8 protsenti. Hong Kongi Hang Seng ja MSCI indeks väljaspool Jaapanit langesid 1,1 protsenti. Jaapani Nikkei kukkus aga 2,8 protsenti ja jõudis oma kõige madalamale tasemele pärast möödunud aasta septembrit.

USA börsipäeva lõpp möödus S&P 500 indeksi jaoks 1,4 protsendise langusega, mis viis selle samuti kõige madalamale tasemele pärast möödunud aasta septembrit. Viimati langes USA aktsiaturg detsembrikuu jooksul nii palju 1931. aastal suure depressiooni ajal.

USA keskpank tõstis intressimäära 0,25 protsendi võrra 2,25-2,5 protsendini.

Kõigi eelduste kohaselt alustavad neljapäeva languses ka Euroopa suuremad indeksid. Prognooside järgi avanevad Londoni FTSE, Frankfurdi DAX ja Pariisi CAC 1,2 - 1,4 protsendise langusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles