Washingtoni peaprokurör andis Facebooki kohtusse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook.
Facebook. Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Washingtoni peaprokurör Karl Racine andis kolmapäeval sotsiaalvõrgustiku Facebook kohtusse, teatas teiste seas ajaleht New York Times.

Peaprokuröri hinnangul on Facebook ebaõnnestunud kasutajate andmete kaitsmisel ja hämanud neid ühtlasi selles osas, kuidas ja milleks nende andmeid kasutatakse.

«Jälgime kohtuasja kulgu ja oleme valmis jätkama keskustelu peaprokuröriga Washingtonis ja mujal,» kommenteeriti Facebooki avalduses.

Meedia andmetel puudutab kohtuasi muu hulgas kurikuulsaks saanud ettevõtet Cambridge Analytica, mis kogus kümnete miljonite kasutajate andmeid, kuid ka muid juhtumeid, kus Facebooki andmekaitse on ebaõnnestunud.

New York Times kirjutas päev varem, et Facebook võimaldas aastate jooksul mitmetele suurfirmadele laialdasemat ligipääsu kasutajate andmetele.

Kümneid Facebooki endisi töötajaid intervjueerinud ja ettevõtte sisedokumentidele ligi pääsenud ajaleht väidab, et Facebook sõlmis rohkem kui 150 ettevõttega lepingud informatsiooni jagamise kohta.

New York Timesi hinnangul tähendab see sisuliselt seda, et Facebook andis tehnoloogiahiidudele nagu Microsoft ja Amazon eriloa hiilida mööda omaenda privaatsusreeglitest.

Facebooki aktsia langes kolmapäeval börsil 7,3 protsenti, mis on sotsiaalmeediaplatvormi jaks selle aasta teisena suurim ühepäevane börsilangus. Facebooki aktsia on kokku langenud selle aasta jooksul 24 protsenti ning tema indeks S&P 500 on langenud 6,2 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles