Galerii: 190 miljoni eurone Porto Franco saavutas täiskõrguse

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järgmise aasta sügisel valmiva Porto Franco esimese maja esimesele kahele korrusele tulevad kaubanduspinnad ja restoranid ning ülemised kolm korrust hõivab Norra hotellikett Citybox. Pingelisest ehitussektorist hoolimata kinnitab arenduse juht Rauno Teder, et ehitus 190 miljonist eurost kallimaks ei lähe.

Porto Franco esimene etapp koosneb kahest osast: esimesed kaks korrust on kaubanduspinnad ja restoranid, ülemised kolm korrust hõivab Norra hotellikett Citybox.

«Meil on Cityboxiga leping sõlmitud, kaubanduse osas soovime põhilise üürnikuga lepinguni jõuda järgmise aasta esimeses kvartalis,» ütles Rauno Teder.

Praeguseks on kogu keskusest üürilepingutega kaetud pisut üle poole, paari täiendava lepinguga peaks see tõusma 80 protsendini. Tederi sõnul eristub Porto Franco teistest kaubanduskeskustest eelkõige sadama lähedal oleva asukoha poolest.

«Kaubanduspindade osas on väga tähtis asukoht – Porto Franco on kesklinna keskus, meil on kaubanduspindadest enam kui 50 protsenti kaetud siduvate üürilepingutega ja kui me siin paari lepingu järel jõuame juba 80 protsendini, siis see on väga hea koht, kus olla natuke vähem kui kaks aastat enne kogu kompleksi avamist.»

Lisaks Cityboxile on üks üürnik Prisma, kes on teatanud, et kavatseb Porto Francos avada hüpermarketi.

Porto Franco arendusse investeeritakse 190 miljonit eurot ning uues mitmefunktsioonilises linnakvartalis saab olema pinda enam kui 150 000 ruutmeetrit. See summa enam suuremaks ei lähe, pigem näeb Teder võimalusi seda vähendada.

Porto Franco kompleks koosneb kolmest maa-alusest korrusest 1170-kohalise parkimismaja ja kaubanduse üüripindadega ning viiest maapealsest korrusest kaubanduskeskuse, bürookeskuse ja hotelli tarbeks.

Arenduse osanikud on Rauno Teder, Heldur Meerits ja Lembit Lump. Umbes poole ehitusest finantseerib pankade konsortsium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles