Toomas Annus: tavalisel inimesel on kasulikum süüdi jääda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: montaaž

Maadevahetuse tõttu kohtu all olev ehitusettevõtte Merko asutaja Toomas Annus (51) leiab, et kohtus käimine on Eestis nii suur luksus, et tavalisel inimesel on kasulikum süüdi jääda.

Küsimusele, miks ta pole suurte kohtuprotsessi tõttu kantavate kahjumite tõttu läinud süüdistusega kokkuleppele, tõmmanud joone alla ja läinud eluga edasi, vastas Annus, et ei saa peab tõe jalule seadmist rahast tähtsamaks.

«Mida kokku leppida, kui pole midagi valesti teinud. Kõike ei saa rahasse panna. Mööda linna mudase seljaga ringi kõndimine pole ka meeldiv,» rääkis Annus intervjuus Postimehele.

Justiitssüsteemis surutakse tema sõnul inimesed jõupositsioonil nurka kahe asjaga - esiteks ajaga ja teiseks rahaga.

«Meie puhul saadeti kohtusse 40 000 lehekülge materjali. Miks saadeti? Väga lihtne. Võta advokaadi tunnihind, tead, kui palju päevas jõuad lugeda, ja tee arvutus,» rääkis Annus.

«Ma ei tea teie sissetulekut, aga ma ei usu, et suudaksite kohtus käia. Tavalisel inimesel on kasulikum süüdi jääda. Ainult jõukad saavad kohtus käia, ja kui meie ka ei käiks, kes siis veel vaidleks?»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles