Miljonivaade nõuab sadamat

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lainemurdja
Lainemurdja Foto: White Mammoth

Tallinna eksklusiivseimad elamuarendused asuvad jahisadamates ning võistlevad, kelle kortermajad on merele kõige lähemal.

Luksuskodu pole enam privaatse ranna ja tühja silmapiiriga häärber Tallinna lähedal rannakülas. Uus tipptase on katuseterrassiga linnavilla kesklinna sadamakail, selle juurde kuuluva maa-aluse autoparkla, purjetamisklubi ja kaikohaga. Miljonivaatesse käib sihvakaid maste ja pirakaid mootorjahte tulvil mariina ehk turismisadam.

Kas ehitada jahisadam ise või sättida end olemasoleva jahtklubi kõrvale, on kinnisvaraarendaja äristrateegia küsimus. Vanalinnale lähima sadama, Admiraliteedibasseini esimese rea napsas Porto Franco 150 000-ruutmeetrine elamuarendus, ise jahisadama ehitusse panustamata. Sama proovib teha Pärnu jahtklubi ja Pärnu kesklinna silla vahel Pärnu Sadam. Oma elamuehituskava on avalikuks teinud Pirita TOPi kvartali arendaja, kuid seal pole otsustatud veel elamute ega sadama saatus. Erasadama ehitamise on valinud Haven Kakumäe Haaberstis ning sama kavatseb teha Kalaturu kvartali arendaja Pro Kapital.

Vahepealse tee on valinud Noblessneri kvartalit arendav BLRT Grupp, kes sai kaldaäärse kinnisvaraga küll kaasa tsaariajal rajatud sadama, kuid enne luksusjahtidelt otste vastu võtmist tuleb sadamasse veel märkimisväärselt investeerida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles