Galerii: veeteede amet avaldas seninägematud fotod Eesti veealusest maailmast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Milline näeb välja allveelaeva vrakk? Või lennuki veealune plahvatuskoht? Või meteoriidikraater? Või Rukki kanal? Vaata galeriid ning saad teada.

Veeteede ameti pressiesindaja Jane Niit selgitas, et galeriis avaldatud objektid on aastate jooksul pildistatud. Amet valis välja just sellised pildid, mis ka tavainimesele midagi ütleksid.

«Kui leitakse midagi, mis on huvitav, siis nad panid selle kõrvale. Nüüdseks on kogutud ports pilte, mida on huvitav vaadata. Klassikalises mõttes ei ole tegu fotoga, vaid sonari kuvatõmmisega - sealt on eemaldatud kõik üleliigne - kiired, valgused ja värvid,» rääkis Niit.

Kaunid pildid jäid veeteede ameti hüdrograafide sonaripildile merepõhja mõõdistamise käigus.

«Kõik need osad, mis saavad mõõdistatud, need pannakse merekaardile ja  navigatsioonikaartidele. Sinna pannakse kogu info, kui suur ja lai takistus on. Kui tahetakse midagi merepõhja ehitada, siis nad annavad väga vajaliku informatsiooni,» ütles Niit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles