Galerii: Musk tutvustas uut tulevikuprojekti, mis muudab autod kiirrongideks (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA ärimees ja visionäär Elon Musk tutvustas teisipäeval uut ulmelist tulevikuprojekti, mis peaks olema innovatsioon linnatranspordis. 

Muski ettevõte The Boring Company näitas äsja loodud 1,8-kilomeetrist ja 10 miljonit dollarit maksma läinud tunnelit. 

Muski visioon näeb sisuliselt ette autode linnaalustes tunnelites kiirrongideks muutmist, mis aitaks lahendada suurlinnade ummikuprobleemi.

Teisipäeval tutvustas ta Los Angelese lähistele rajatud 3,65-meetrise diameetriga katsetunnelit ja selle sissepääsu. Autod langetataks liftiga tunnelisse ja asetataks rööbastele, kus need hakkavad liikuma 242-kilomeetrise tunnikiirusega.

«See sügav läbimurre on väga lihtne: see on võimalus muuta tavaline auto passiivselt stabiilseks sõidukiks, lisades sellele eraldatavad, stabiliseerivad rattad, et autod saaksid sõita läbi väikese tunneli suurel kiirusel,» ütles Musk.

The Boring Company on sõlminud ka linnatransiidi osas partnerlusleppe Los Angelese linnaga, et uurida võimalust ühendada tunneleid metroojaamadega.

Chicago linn valis ettevõtte välja aga kesklinna ja lennujaama ühendava kiirraudtee loomiseks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles