Ümberilmapurjetaja Uku Randmaa möödus Hoorni neemest

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uku Randmaa jaht One and All võistluse stardi ajal 1. juulil 2018
Uku Randmaa jaht One and All võistluse stardi ajal 1. juulil 2018 Foto: JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
  • Uku Randmaa möödus täna meresõitjate seas sümboolseks peetavast Hoorni neemest
  • Eestlane hoiab üliraskel võistlusel kolmandat positsiooni

Võistlusel Golden Globe Race üksi peatusteta ümber maakera purjetav Uku Randmaa möödus Hoorni neemest, teatas võistluse kodulehekülg.

Uku Randmaa saatis sõnumi 40 miili enne Hoorni neemeni jõudmist, ta teatas, et tingimused on head ja ta on jumalatele tänulik, et näeb Hoorni neeme. 

Golden Globe Race on peatusteta ümberilma purjetamisvõistlus, millel osalevad soolopurjetajad peavad toime tulema ilma kaasaegse navigatsiooni- ja sidetehnikata. Kasutada tohib vaid samalaadset varustust, mis 50 aasta eest esmakordselt toimunud sarnasel sõidul. Satelliitnavigatsiooni ja -sideseadmed on võistlejatel pardal ainult hädajuhtumiteks ning võistlusel ette nähtud sõnumite edastamiseks. Küll aga on võistlejate asukoht reaalajas nähtav korraldajatele ja publikule. 

Seekordse Golden Globe Race võistlejad asusid Prantsusmaalt teele 1. juulil. Alustanud 18 võistlejast on paljud sõidu katkestanud raskete ilmaolude või purunenud varustuse tõttu. Sõitu jätkava 8 aluse seas on Uku Randmaa hetkel 3. positsioonil. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles