Nagu välk selgest taevast: Jüri tööstusfirma kolis päikeseenergia äri Indiasse (4)

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ABB tootmine Jüris.
ABB tootmine Jüris. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eesti ühe suurema tööstusettevõtte ABB tegi käesoleva aasta alguses ühe üllatava, ent seni tähelepanuta jäänud käigu – päikeseenergiaseadmete tootmisliin viidi Jürist üle kaugele Indiasse.

Ettevõtte möödunud majandusaasta aruandes seisab, et 2011. aastal avatud tootmisliinil tuli mullu ette märkimisväärne tellimuste arvu vähenemine, mistõttu viidi liinid Indiasse, kirjutab Äripäev.

See tuli aga ABB mitmele Eesti tarnijale vägagi ootamatult. «Välk selgest taevast! Ei osanud üldse oodata, sest seda arendati vahepeal väga jõuliselt,» sõnas metalliettevõtte Hyrles OÜ tegevjuht Urmo Sisask, kes tegutses teadmises, et ABBga on oodata pikaajalist koostööd.

Metallitööstuses tegutseva Favori sõnul katkes nende koostöö ABBga aasta alguses ning see mõjutas neid valusalt. «Hoidsime töötajaid aprillini, kes olid ABB osaga seotud, aga juuniks oli juba plats puhtaks tehtud. Suurusjärgus kümme inimest lasime minema. Ega me polnud ainukesed, Eestis on ABB-le tarnijaid palju,» tõdes Tiimus.

ABB-lt konkreetse teema kohta teisipäeval kommentaare ei laekunud – ettevõtte kommunikatsioonijuht Sven Sommer viitas, et vastuste kooskõlastamine võtab aega. 

Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (4)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles