Lidl noolib Tallinnas ja Tartus uut kinnisvara

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lidl
Lidl Foto: SCANPIX

Tartu linnavalitsus võttis vastu ja suunas avalikule väljapanekule Kalda tee 29 krundi ja lähiala detailplaneeringu, mille antakse võimalus Lidl Eesti OÜ-le kuni kolmekorruseliste ärihoonete rajamiseks. Lisaks kirjutab Äripäev, et Lidl on omandanud uue maatüki Mustamäel.

Lidl Eesti OÜ-le kuuluvale Kalda tee 29 krundile on lubatud kuni 3300-ruutmeetrise ja Kalda tee 27 krundile kuni 1700-ruutmeetrise ehitisealuse pinnaga hoonestuse rajamine, teatas linnavalitsus.

Lähiala detailplaneeringu väljapanek toimub 15.-19. jaanuarini Tartu infokeskuses raekojas.

Planeeringuala suurusega ligikaudu 2,5 hektarit asub Annelinnas. Ala on hoonestamata, naabruses paikneb Annelinna keskus. Planeeringust huvitatud isik on Lidl Eesti OÜ ja planeeringu koostaja Kobras AS.

Parima arhitektuurse lahenduse leidmiseks tuleb enne planeeritud ehitusõiguse realiseerimist läbi viia vähemalt kolme kutsutud osalejaga arhitektuurivõistlus.

Saksa odavkauplusetketi Lidl esindaja Eestis, tollase ärinimega MMS Property Solutions OÜ ostis mullu novembris Tartusse Kalda tee 29 asuva eelnevalt kaupluseketile Rimi kuulunud 11 000 ruutmeetri suuruse kinnistu. 

MMS Property ostis kinnistu Kinnisvaravalduse AS-ilt, mis kuulus Rimi Eesti Food AS emafirmale Rimi Baltic AB. MMS Property Solutions OÜ juhatuse liige Tarvo Kubja ei soovinud toona tehingu maksumust ega ettevõtte edasisi plaane kommenteerida.

Samuti kirjutab Äripäev , et Lidl on omandanud uue maatüki Mustamäel ning omandamisel on krundid Jõhvis ning hoonestusõigus Narvas. Lidli jaoks on ostetud krunte teiste toidupoodide naabrusesse. Näiteks on kinnistute nimekirja lisandunud nüüd maatükk Mustamäel aadressil Karjavälja 12. Sinna tulev Lidli pood kerkib Mustika Keskuse külje alla, kus asub ka Mustamäe Prisma pood.

Eelmärge omandiõiguse üleandmiseks on Lidl Eesti OÜ-le tehtud kinnistusraamatus Jõhvis aadressile Puru tee 5 ja 7b. Pool kilomeetrit eemal asub krunt, kuhu kerkib kaubanduskeskus Pargi Keskus, kuhu tulevad näiteks Maksimarket ja Jysk.

Loe pikemalt Äripäevast.

 
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles