Vene kaubalaev sõitis Inglismaa ranniku lähedal madalale (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa kaubalaev Kuzma Minin.
Venemaa kaubalaev Kuzma Minin. Foto: SWNS / Scanpix

16 000-tonnine Venemaa kaubalaev sõitis täna varahommikul Inglismaa ranniku lähedal madalale.

180 meetri pikkune kaubalaev Kuzma Minin sõitis Falmouthi lähedal madalale täna varahommikul kohaliku aja järgi kell 5.45 (Eesti aja järgi 7.45). Laeva päästmisega oli plaanis alustada kohaliku aja järgi kella 13.15 paiku (Eesti aja järgi kell 15.15). Laeval hetkel kaupa ei ole, kuid pardal on 18 venelasest meeskonnaliiget.

Kolme puksiiri ja ühe päästelaeva abil üritatakse aluse külge trossid kinnitada, et see tõusu ajal rannikust kaugemale aidata. Samas on ilmateenistus saatnud välja hoiatuse raskete olude kohta, ennustatakse tuult kuni 30 m/s.

Kui päästeoperatsioon peaks ebaõnnestuma, jäetakse laev madalale ja proovitakse homse tõusu ajal uuesti.

Rannavalve kõrge ametniku sõnul kujuneb laeva aitamine keeruliseks, sest teised alused peavad suutma tormistes oludes oma laevu õigel kursil hoida. Tema sõnul on operatsioon ohtlik ka abistajate jaoks. Rannavalve sõnul pole mingit märki reostusest kaubalaeva ümber. Varasemalt aidati rannavalve ametnikud helikopteri abil laevale, et meeskonnaliikmete juurde pääseda.

BBC korrespondendi sõnul on laev rannikule sedavõrd lähedal, et jääb mulje justkui võiks läbi vee selle juurde kõndida. Sajad kohalikud on tulnud randa olukorda jälgima.

Kuzma Minin Inglismaa ranniku lähistel.
Kuzma Minin Inglismaa ranniku lähistel. Foto: SWNS / Scanpix

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles