MTA kahtlustab kaheksat Jõgevamaa ettevõtet ümbrikupalga maksmises (2)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümbrikupalk
Ümbrikupalk Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Novembri lõpus kontrollisid maksu- ja tolliameti (MTA) töötajad Jõgevamaal ehitusettevõtteid ning autoremonditöökodasid. Ümbrikupalga maksmise kahtlusega oli kontrollitud 26 ettevõttest kaheksa.

Töötajate registrisse oli 64 töötajast kandmata üks, kes töötas riigihanke objektil ja registreeriti koheselt. Ümbrikupalga kahtlusega ettevõtete nõustamisega tegeletakse edasi kuni nende maksudeklaratsioonid korda saavad. Suuremate rikkumiste korral alustatakse menetlust.

MTA maksuauditi üksuse juht Evelin Muttik ütles, et senisest rohkem pööratakse tähelepanu riigihanke objektidel ümbrikupalga maksmise kontrollimisele. «Kui hanke raames teha põhjalik taustakontroll tehingupartnerile, sh kõigile alltöövõtjatele, on lihtsam tagada, et avalik raha jõuab ausate ettevõtjateni. Teeme selles valdkonnas koostööd Jõgevamaa kohalike omavalitsustega, et tõsta hankijate teadlikkust tehingupartneri tausta kontrollimisel,» ütles ta.

MTA eesmärk on ümbrikupalga saajate osakaalu vähendada 2021. aastaks poole võrra. Selleks jätkab amet ümbrikupalkade maksmise ja käibe varjamise tuvastamiseks vaatlusi üle Eesti.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles