Elutöö salmonellale kaotanud munatootja: olukord muutub järjest nukramaks

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salmonellapuhangu tõttu läksid hävitamisele kõik ettevõtte 200 000 kana. Tootmisega uuesti alustades jõuaks endise võimekuseni kahe aastaga.
Salmonellapuhangu tõttu läksid hävitamisele kõik ettevõtte 200 000 kana. Tootmisega uuesti alustades jõuaks endise võimekuseni kahe aastaga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Salmonellapuhangu tõttu kõik kanafarmid kaotanud Sanlind OÜ omanik Andres Puksov tõdes, et teoreetiliselt oleks küll võimalik tootmist uuesti alustada, kuid pole kindel, et mune ostma hakatakse.

Nimelt on selle firma munad poelettidel asendunud teistega ning nullist alustades on äärmiselt keeruline tiheda konkurentsiga turule sisse murda.

«Meie olukord läheb järjest nukramaks. Optimism hakkab vaikselt otsa lõppema,» ohkas Puksov. Oktoobri alguses avastati ettevõtte kahest farmist salmonellapuhang, mille tagajärjel korjati kauplustest ära 1,3 miljonit muna ning saadeti kõik farmi 200 000 kana Poola tapamajja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles