Vene väetisetootja alustas Sillamäele terminali ehitamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Birov.
Andrei Birov. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Vene mineraalväetise tootja EuroChem Group alustas Sillamäele 65 miljoni eurose ammoniaagiterminali ehitamist, mis võimaldab aastas käidelda 1 miljon tonni ammoniaaki.

Sillamäe sadama arendusdirektor Andrei Birov kinnitas BNS-ile, et ehitusega on alustatud, kuid ei osanud öelda, millal terminal valmida võiks.

Sillamäe linnavalitsus andis terminali ehitusloa 1. märtsil, ehitamise alustamise teatis on ehitisregistrisse esitatud 17. novembril.

EuroChemi tegevjuht Dmitri Strežnev ütles kevadel Moskvas ajakirjanikele, et Sillamäele ehitatav terminal hakkab teenindama Kingisseppa rajatavat ammoniaagitehast. Eesti piirist 25 kilomeetri kaugusel oleva tehase projekteeritud võimsus on 2700 tonni karbamiidi ja ammoniaaki päevas ning selle ehitusmaksumuseks hindas Vene firma 660 miljonit eurot.

Lisaks EuroChemile tegutseb Sillamäe sadamas ka Venemaa väetisetootja Akron tütarettevõte AS DBT, mille terminali võimsus on sarnaselt EuroChemi ehitatavaga miljon tonni aastas.

EuroChem Group AG kontserni kuuluv EuroChem Terminal Sillamäe AS teenis tunamullu 5,7 miljoni eurose käibe juures 2,5 miljonit eurot puhaskasumit. Ettevõttes töötas keskmiselt 26 inimest, kelle palgakulu oli kokku 466 000 eurot. Möödunud aasta majandusaasta aruanne on ettevõttel veel esitamata.

Sillamäe sadamas tegutseb EuroChem 2006. aasta lõpust, kui avati 14 miljonit eurot maksnud keemiatoodete terminal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles