Katar plaanib investeerida USA energeetikasektorisse 20 miljardit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nafta puurtorn.
Nafta puurtorn. Foto: TODD KOROL / REUTERS

Suurte nafta- ja gaasivarudega Katar, kellele Saudi Araabia ja liitlased on kehtestanud majandusblokaadi, teatas pühapäeval plaanist investeerida USA energeetikasektorisse viie aastaga üle 20 miljardi dollari. 

Riikliku naftafirma Qatar Petroleum tegevjuht ja energiaminister Saad al-Kaabi ütles Dohas konverentsil, et Pärsia lahe äärne monarhia plaanib investeerida nii USA nafta- ja gaasisektorisse kui ka ebakonventsionaalsetesse ressurssidesse.

«Rohkem kui 20 miljardit dollarit investeeritakse järgmise viie aasta jooksul erinevatesse projektidesse Ühendriikides,» lausus Kaabi foorumile.

Energiaministri sõnul on Katari investeeringute peamine sihtmärk taastada USA Texase osariigis asuv mitu miljardit dollarit maksev veeldatud maagaasi terminal Golden Pass LNG.

«Me kaalume koos partneritega selle projekti edasiviimist,» lausus Kaabi, lisades, et lõplikku otsust on oodata varsti.

LNG-projektis on 70-protsendine osalus Qatar Petroleumil ning ülejäänu on jagatud USA naftafirmade ExxonMobil ja ConocoPhillips vahel.

Energiaminister teatas ka, et Katari LNG-tootmine tõuseb aastas 16 miljoni tonni võrra eesmärgiga jõuda viie aasta jooksul 110 miljoni tonnini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles