Nelja aastaga paberilt lahingusse (4)

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milrem Roboticsi mehitamata maismaasõidukid õppustel Ühendkuningriigis.
Milrem Roboticsi mehitamata maismaasõidukid õppustel Ühendkuningriigis. Foto: Milrem Robotics

Neli aastat tagasi said kaks inseneri paberi ja pliiatsi ning hakkasid üles joonistama Milremi mehitamata maismaasõidukit, praeguseks teeb ettevõte koostööd sõjatööstuse suurtega. Milremi THeMISe nime kandvad sõidukid on Euroopas eelistatuimad ning neid katsetavad teiste hulgas USA merejalaväelased ja kiidavad britid.

Kui mullu müüdi mehitamata maismaasõidukeid (ingl unmanned ground vehicle ehk UGV) umbes miljoni euro eest, siis tulevaks aastaks ennustab Milrem Roboticsi omanik ja juht Kuldar Väärsi 10 miljonit eurot müügitulu, millest kolmandik on juba lepingutega kaetud.

«Ühe uuringu baasil oli mehitamata maismaasõidukite turgu 2016. aastal hinnatud 2,5 miljardile dollarile, aastaks 2022 peaks see tõusma 14,6 miljardi dollarini. Kasvutrendi see uuring kajastab, turul oodatakse seitsmekordset kasvu,» ütles Väärsi ja kinnitas, et Milremi ambitsioon pole midagi vähemat. «Meil on valmistoode, mille võime müüa kliendile ja pakkuda kaasa täispaketti koolituste, hoolduste ja järelteenindusega, ka doktriini ja taktikaväljaõpet – meil on kõik see olemas.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles