Majandusministeerium tõmbas Tallinna ringraudtee plaanile vee peale (24)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Kadri Simson.
Pildil Kadri Simson. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Plaan kaubarongid mööda ringraudteed Tallinnast mööda juhtida ning trassil ka reisijaid vedada sai majandusministeeriumilt tagasilöögi: Harjumaa omavalitsuste liidule ja teistele asjaosalistele saadetud kirjas ei näinud ministeerium võimalust praegu projekteerimist alustada, kirjutab ERR.

Eesti Raudtee koostas sel sügisel majandusministeeriumi tellimusel analüüsi, kus hindas Paldiski ja idasuunalise kaubavoo ümberjuhtimist linnakeskusest ja ringraudtee ehitamise võimalikkust, et maandada ohutusriske ja vabastada Rail Balticu Ülemiste reisijateterminal seda läbivatest kaubarongidest.

Ringraudtee toetuseks on majandusministeeriumile pöördumise saatnud nii Harjumaa omavalitsuste liit, Tallinna linnavalitsus kui ka paljud ettevõtjad ning neljapäeval saatis majandusministeerium neile vastuskirja, kus ei ilmutanud idee osas erilist entusiasmi.

«Tallinna kesklinnast ohtlike kaupade väljaviimine on kahtlemata väga oluline, kuid mitte RB raudtee projekteerimise ja rajamise ilmselge osa,» seisab minister Kadri Simsoni allkirjastatud kirjas. «Mõistame, et juhul, kui Tallinna ümbersõiduraudtee ning RB raudtee hakkaksid osaliselt paiknema koridoris paralleelselt, oleks arukas need ka sama põhiprojektiga lahendada, kuid juhime teie tähelepanu sellele, et käesoleval hetkel ei ole ümbersõiduraudtee konkreetne asukoht mitte ühegi planeeringuga paika pandud.»

Loe edasi ERR uudistest.

Kommentaarid (24)
Copy
Tagasi üles