Eesti firma ostis Rootsi arendajalt osa Uus-Mustamäe projektist

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus elurajoon Mustamäel.
Uus elurajoon Mustamäel. Foto: Bonova

Lumi Capital ostis Rootsi elamuarendusettevõttelt Bonava 6,9 miljoni euro eest 84 üürikorterit 2021. aastal valmivas Uus-Mustamäe elamurajoonis.

Tehingut finantseeris LHV pensionifondid, mis on koostöös Lumi Capitaliga teine üürimajade investeering.

Kokkuleppe kohaselt on Bonaval võimalus tulevikus müüa Lumi Capitalile veel 84 korterit samas arenduses.

Uus-Mustamäe elamukvartalisse ehitatavatesse üürimajadesse on kavandatud ühe-, kahe- ja kolmetoalised korterid. Üürimajad on osa Bonava arendatavast terviklikust elukeskkonnast, kuhu valmib järgmise 5-7 aasta jooksul 750 uut kodu.

«Bonava strateegia on pakkuda kättesaadavaid ja kvaliteetseid uusi kodusid paljudele inimestele. Kui Skandinaavias ja Saksamaal on üks osa sellest strateegiast ka üürimajade loomine, siis Baltikumis ja Eestis on meie jaoks selline tehing esimene. Meil on hea meel anda panus institutsionaalsete investorite turuosakaalu suurenemisse Eesti üürikorteriturul ning pakkuda kvaliteetseid kortereid ja professionaalset haldust klientidele, kes ei soovi end siduda kodulaenuga,» ütles Bonava Eesti tegevjuht Timo Riismaa.

«Lumi Kodud üürimajad Uus-Mustamäel on sobilik täiendus meie portfelli, sest asuvad Lääne-Tallinna elamupiirkondade südames, rahulikus sisekvartalis. Majad paiknevad lühikese jalutuskäigu kaugusel mitmest kaubanduskeskusest, koolidest ja lasteaedadest ning sealt saab kiirelt nii südalinna kui TTÜ piirkonda,» kommenteeris investeeringut Lumi Capitali partner Martin Rekor.

Bonava on juhtiv elamuarenduse ettevõte Põhja-Euroopas. Ettevõte tegutseb Rootsis, Soomes, Taanis, Norras, Saksamaal, Peterburis, Eestis ja Lätis ning selle käive oli 2017. aastal 1,45 miljardit eurot. Bonava on Eestis tegutsemise 14 aasta jooksul arendanud ja müünud üle 1900 uue kodu.

Lumi Capital on kinnisvara investeeringute juhtimisega tegelev ettevõte, kes on asutanud üürimajade investeerimise ja üürimise äristrateegia ning viib seda ellu koostöös LHV pensionifondidega.

AS-i LHV Varahaldus pensionifondidel on ligi 170 000 klienti. LHV pakub nii aktiivselt kui ka passiivselt juhitud teise ja kolmanda samba pensionifonde. LHV pensionifondide maht kokku on 1,2 miljardit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles