Nordecon ostab Ukraina ehitusfirma

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordeconi ehitusplats.
Nordeconi ehitusplats. Foto: Tairo Lutter

Nordecon AS-i nõukogu otsustas omandada täisosalus Ukrainas registreeritud sidusettevõttes Technopolis-2 TOV, milles seni omati 50 protsendi suurust osalust.

Tehingu tulemusena saab Nordeconist läbi tütarettevõtete Eurocon OÜ ja Eurocon Ukraina Technopolis-2 TOV sajaprotsendiline omanik, teatas ettevõte börsile.

Sellega seoses muutub Technopolis-2 majandusarvestuses sidusettevõttest tütarettevõtteks. Tehingu eesmärk on täisosaluse omandamine arendusprojektis kontsernile atraktiivsetel tingimustel.

Omandatavale ettevõttele kuulub Kiievi oblastis Borispoli rajoonis Kiiev–Harkov kiirtee vahetus läheduses läbi otsese omandi ja pikaajalise rendi kokku 4,4 hektarit maad.

Projekti eesmärgiks on välja arendada logistikakeskus, mis koosneb laohoonetest ja kontorist.

Osaluse omandamise tehing on plaanitud lõpule viia 2018. aasta detsembrikuu jooksul.

Nordeconi kontsern hõlmab ettevõtteid, mis on keskendunud hoonete ja rajatiste ehitamise projektijuhtimisele ja peatöövõtule. Kontserni ettevõtted tegutsevad Eestis, Ukrainas, Soomes ja Rootsis.

Kontserni emaettevõte Nordecon AS on registreeritud ja asub Tallinnas, Eestis. Kontserni 2017. aasta konsolideeritud müügitulu oli 231 miljonit eurot. Nordeconi kontsernis töötab ligi 700 inimest. Nordeconi aktsiad on noteeritud Nasdaq Tallinna börsi põhinimekirjas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles