Kuula Kuku audiolugu Kihnu päästehoone ehituse algusest

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu päästehoone nurgakivitseremoonial kõneleb Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla
Kihnu päästehoone nurgakivitseremoonial kõneleb Lääne päästekeskuse juht Heiki Soodla Foto: Päästeamet
  • Kihnu sadama päästehoone ehitusest räägib Lääne päästekeskuse pealik Soodla
  • Saarel on ka vabatahtlikud merepäästjad, kuid neil puudub päästepaat

Intervjuu kuulamiseks vajuta "play"nuppu "KUULA ARTIKLIT" kõrval.

Kihnu saarel on päästetöötajad küll olemas, kuid korraliku päästehoonet tuleb veel mõned kuud oodata. Endiselt pole saarel aga merepäästeks sobivat paati.

Lisatud Kuku intervjuus annab Lääne päästekeskuse pealik Heiki Soodla lühikese ülevaate Kihnu päästekomando hetkeseisust ja uue hoonega lisanduvatest võimalustest. 

Kihnu 7-liikmeline päästekomando on olemas olnud juba pikemat aega, kuid siiani on puudunud depooks sobilik maja. 2019. aasta alguses see nüüd valmib, võimalik, et linti jõutakse lõigata juba enne märtsikuiseid valimisi. 

AS Saarte Liinid tööpaat Kihnu sadamas
AS Saarte Liinid tööpaat Kihnu sadamas Foto: Mailiis Ollino

Kihnus tegutseb ka vabatahtlik merepäästeühing ning projekti MASAPO kaasrahastusel ehitati sadamasse ka merepäästemaja, kuid ühingul pole seni merepäästesündmustele reageerimiseks vajalikku paati.

Seni on Kihnu vabatahtlikud päästjad merepäästetegevuseks ja meditsiiniliseks transpordiks laenanud Kihnu sadamat haldava AS Saarte Liinid tööpaati, kuid kui see on parasjagu hõivatud või asub mujal, sõltuvad abivajajad Kihnu piirkonnas Politsei- ja Piirivalveameti või Päästeameti valmisolekust ja tehnilisest võimekusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles