Soome metallitööstus laiendas Harjumaal tehast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stera tootmishoone Harjumaal Allika tööstuspargis.
Stera tootmishoone Harjumaal Allika tööstuspargis. Foto: Stera Eesti

Soome metallitööstusettevõte Stera avas oma Harjumaal Allika tööstuspargis asuva tehase kolmanda etapi, kus nüüd töötab 12 000-ruutmeetrises tootmises kokku 150 inimest.

Tööstuse avamist nõustanud 1Partner Kinnisvara Soome klientide konsultandi Juha Ajakaineni sõnul rajati tehas kolmes etapis. «Viimane etapp pidi valmima 2020. aastal, kuid ettevõttel läheb hästi ja seetõttu otsustati koguvõimsus plaanitust varem käivitada,» ütles Ajakainen pressiteate vahendusel.

Ajakaineni sõnul on Soome majandus heas seisus ning tööstuste huvi Eestisse kolimise või laienemise vastu on endiselt olemas. «Eesti kvalifitseeritud tööjõud ei ole Soomest palju odavam ning see pole enam peamine argument, miks siia kolitakse. Pigem räägib Eesti kasuks sobivam logistiline ühendus – toodangut ei pea ilmtingimata laevaga eksportima,» lisas ta.

Stera Grupp tegeleb mehaaniliste ja elektrimehaaniliste seadmete ning komponentide seeriatootmisega. Ettevõte pakub kahes riigis tööd enam kui 800 inimesele.

Eelmisel aastal oli Stera Saue AS-i ja Stera Technologies AS-i käive kokku 11,4 miljonit eurot ning puhaskasum 50 000 euro lähedal. Tänavuseks plaanis firma suurendada müüki 12 protsenti ning investeerida 1,4 miljonit eurot.

«Kahe ettevõtte peale tuleb sellel aastal käive kuskil 15 miljonit eurot, mis on päris korralik kasv. Kasv tuleb nii mahu suurenemisest, aga ka teatud toodete Soome tehastest Eesti omasse ületoomisest,» ütles Stera Eesti ettevõtete juht Veiko Vaher BNS-ile.

Laienenud tehas kuulub Harju Elektrile ning Stera on selles rentnik. Stera on käesoleval aastal investeerinud uutesse seadmetesse ligi 1,8 miljonit eurot, milles üle poole moodustab värviliini hankimine, mille võimekus firmal varasemalt Eestis puudus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles