Raudtee transiitveod kasvavad mühinal

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.
Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee. Foto: Liis Treimann

Kaubaveomaht Eesti Raudtee taristul kasvas selle aasta üheteistkümne kuu jooksul 12 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga ning moodustas kokku 12,4 miljonit tonni. Kõige enam veetavatakes kaubagruppideks on väetised, mineraalsed kütused ning põlevkivi.

Transiitveod moodustasid selle aasta üheteistkümne kuu jooksul Eesti Raudteel liikunud vedudest pea 8,4 mln tonni, mis on pea 25 protsenti kõrgem tulemus kui 2017. aastal samal perioodil.

«2018. aasta on olnud meie jaoks märgiline, oleme saavutanud Eesti Raudtee taristul kaubaveos tõusu keskeltläbi 9-10 protsenti ning samuti oleme täitnud oma eelarvelised eesmärgid,» kommenteeris Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee.

Ka konteinerveod on Eesti Raudtee taristul selle aasta jooksul pidevas tõusujoones olnud, moodustades üheteistkümne kuu jooksul kokku veidi üle 48 000 TEU, mis on võrreldes eelmise aasta sama perioodiga kasvanud 60 protsenti.

Kohalikus ühenduses sõitis novembrikuus rongidega 641 600 reisijat. Üheteistkümne kuu peale kogunes seetõttu üle 7 miljoni reisija, mis on 5 protsenti kõrgem tulemus kui eelmise aasta samal perioodil.

Rahvusvahelist reisirongi kasutas üheteistkümne kuu jooksul 95 100 inimest, mis on 3 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. «Vene turistide huvi Tallinna vastu on endiselt kõrge. Oleme kooskõlastanud Venemaa Raudteega pühade perioodiks Tallinn – Peterburi – Moskva reisirongiliinile pikemad rongid ning lisanud graafikusse ka lisarongid,» lisas Laidvee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles