Video: Jaapanis demonstreeriti uut ülikiiret rongi (2)

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaapani riiklik reisirongide operaatorfirma East Japan Railway (JR East) demonstreeris kolmapäeval oma uue põlvkonna ALFA-X shinkansen kiirrongi prototüüpi, mis hakkab tulevikus sõitma kiirusel 360 km/h.

Esimest 10 vaguniga ALFA-X (Advanced Labs for Frontline Activity in rail eXperimentation) kiirrongi valmistatakse hetkel Kawasaki Heavy Industries tehases Hyogo prefektuuris ja see valmib praeguste ajakava järgi millalgi maikuus. Seejärel hakatakse seda katsetama Touhoku shinkanseni trassil, et koguda andmeid müra vähendamise kohta.

ALFA-X esimesel vagunil on 16-meetri pikkune voolujooneline nina ning vagun number 10 saab omale isegi veel pikema 22-meetri pikkuse nina. JR East plaanib uurida kahe nina vahelisi erinevusi heli tekitamises ja õhurõhus, kui rong siseneb suurel kiirusel tunnelisse.

Samuti kavatsetakse prototüüprongiga katsetada uut tüüpi ohupidureid, rööbastelt maha sõitmist takistavaid funktsionaalsusi, mis käivituvad maavärina korral ja varustust, mis vähendab keres tekkivaid vibratsioone.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles