Ratas ei soovi Danske skandaalis reformierakondlaste peale näpuga näidata (7)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Jüri Ratas näitab korralikku rannavormi
Peaminister Jüri Ratas näitab korralikku rannavormi Foto: Konstantin Sednev / Postimees

Peaminister ja Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles Rahvusringhäälingule, et tema Reformierakonna ministritele Danske panga skandaali puhul näpuga näitama ei hakka.

«Kui teie küsimus on selles, et kas mina hakkan kellegile poliitikule näpuga näitama, siis ei hakka,» sõnas Ratas. «See ei vii meid mitte kuhugi. Esiteks me peame aru saama, et see oli Eesti mainet kindlasti negatiivselt puudutav ja see on palju suurem mõju, kui ainult see Danske panga juhtum. Küsimus on ka selles, et kas Eestit kui investeerimispiirkonda, kas Eestit kui meie pankasid, kas Eestit kui meie majandust usaldatakse ja minul on üks sõnum - muidugi usaldage,» rääkis peaminister.

«Tagantjärgi õpetus on see, et oli mingi põhjus, miks neid signaale ei võetud tõsiselt ei panga peakontoris ega ka rahvusvaheliselt, rahvusvaheline koostöö peab tõhustuma,» lisas peaminister.

Keskerakonna aseesimees Jaanus Karilaid on aga Danske skandaalis jõuliselt Reformierakonda süüdistanud ja öelnud, et peab selle eest vastutavaks Jürgen Ligi.

Kommentaarid (7)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles