Tallinna Sadama murelaps sai riigilt maad

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa sadamas katsetatakse kaubavedu juba 2010. aastast.
Saaremaa sadamas katsetatakse kaubavedu juba 2010. aastast. Foto: Irina Mägi

Suurejooneliste plaanidega 2006. aastal avatud Saaremaa süvasadam ei ole 12 aastaga suutnud loodetud mahus ristluslaevu sisse tuua. Äri hoogustamiseks andis riik sadamale maad juurde ning sadama omanik Tallinna Sadam panustab kauba-, eelkõige puiduveole.

See juhtus kaks kuud enne seda, kui riigi AS Tallinna Sadam börsile läkis. Nimelt tegi majandusminister Kadri Simson 5. aprillil Tallinna Sadama toonase ainuaktsionäri esindajana otsuse suurendada ettevõtte aktsiakapitali 2,4 miljoni euro võrra ning tasuda uute aktsiate eest mitterahalise sissemaksega, andes ettevõttele riigimaad. Sadamale antud kinnistutest neli asuvad Tallinnas, kaks Jõelähtme vallas ja ülejäänud just Saaremaa süvasadama naabruses Ninase külas. Saaremaa maatükkide väärtuseks on hinnatud 155 000 eurot.

2006. aastal Saaremaa sadamas linte lõiganud poliitikud lubasid sellest terve Saaremaa arengumootorit. Kümme aastat hiljem hinnati investeering Saaremaa sadamasse Tallinna Sadama bilansis alla ning 6,5 miljoni eurose väärtusega sadamast sai kümme korda odavam vara.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles