Tariifivaidluses Tallinna Vee aktsia vajus alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna vesi. Pilt on illustreeriv.
Tallinna vesi. Pilt on illustreeriv. Foto: Erik Prozes / Postimees

Kolmapäeval oli Tallinna börsil erisuunaline kauplemispäev, konkurentsiametilt veetariifide asjus ultimaatumi saanud Tallinna Vee aktsia langes 1,01 protsenti 9,76 eurole.

Nimetusega sooritati kokku 21 tehingut 86 500 euro väärtuses. Teisipäeval teatas konkurentsiamet, et alustas Tallinna Vee osas järelevalvemenetlust ning juhul, kui ettevõte ei suuda jaanuari alguseks konkurentsiametile selgitada kõrgemat veehinda Tallinnas ja Sauel, siis võib amet määrata ajutiseks hinnaks veerandi võrra praegusest madalama taseme.

Kauplemispäeva jooksul sooritati Tallinna börsil kokku 227 tehingut 502 956 euro vääruses. Indeks OMXT langes seejuures 0,19 protsenti 1190,2 punktile. Põhinimekirja aktsiatest tõusid viis nimetust, kuid neli lõpetasid päeva aga punases.

Suurimat käivet tehti Tallinki aktsiaga, mis püsis 44 tehingu ja 176 600-eurose käibe juures 1,045 eurol.

Tallinna Kaubamaja aktsia langes 0,69 protsenti 8,6 eurole. Kokku sooritati sellega 42 tehingut 71 900 euro suuruse käibe juures.

Tallinna Sadama aktsia püsis aga 2,07 eurol. Nimetusega sooritati kokku 22 tehingut 39 400 euro väärtuses. 

Tallinna börsi sulgemishinnad, muutused võrreldes eelmise kauplemispäevaga, tehingute arv ja käive eurodes:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles