Riigifirma Vene äri löögi all (2)

Harry Tuul
, BNS-i ja Postimehe majandustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembri alguses sõitis Venemaal Tjumeni ja Omski oblasti piiril rööbastelt maha väidetavalt sõjatehnikat vedanud rong.
Detsembri alguses sõitis Venemaal Tjumeni ja Omski oblasti piiril rööbastelt maha väidetavalt sõjatehnikat vedanud rong. Foto: TASS/Scanpix

Eesti riigile kuuluva logistika- ja transpordiettevõtte Operail (endise nimega EVR Cargo) äri Venemaal sattus ohtu. Firmat ähvardab suur trahv, kui peaks leidma kinnitust versioon, et Operaili remonditud rong põhjustas Venemaal rongiõnnetuse.

Nimelt sõitis detsembri alguses Tjumeni ja Omski oblasti piiril rööbastelt maha väidetavalt sõjatehnikat vedanud rong, 34 vagunist läks seitse mahakandmisele, üheksa vajab kapitaalremonti. Äripäev kirjutas, et õnnetuse üheks põhjustajaks peavad Venemaa ametnikud Operaili Tapa depoos remonditud vagunit, mistõttu võib Eesti riigile kuuluvat ettevõtet halvemal juhul oodata kümnetesse miljonitesse eurodesse ulatuv kahjunõue.

Praegu on Venemaa uurimiskomisjon jõudnud esialgsele järeldusele, et osaliselt on õnnetuse taga varem samast kohast läbi sõitnud rongikoosseisu kuulunud Operaili vagun, mille üks rattapaar lohises üheksa kilomeetrit rööbastelt väljas. See omakorda lõhkus tee, mille tagajärjel läks sõjatehnikat vedanud rong külili. Protokollis viidatakse süsteemsele veale Operaili Tapa depoo remondikvaliteedis.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles