FOTOD: Venemaa rongiõnnetuse niidid toovad Eestisse (21)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnetus Venemaal detsembri alguses
Õnnetus Venemaal detsembri alguses Foto: TASS / TASS

Venemaal Omski lähedal toimunud rongiõnnetuse üheks põhjustajaks peavad Venemaa ametnikud Operaili (endine EVR Cargo) Tapa depoodes remonditud vagunit, mistõttu võib riigile kuuluvat ettevõtet halvemal juhul oodata kümnetesse miljonitesse eurodesse ulatuv kahjunõue, kirjutas Äripäev.

Kuu alguses sõitis Tjumeni ja Omski oblasti piiril rööbastelt maha väidetavalt sõjatehnikat vedanud rong, 34 vagunist läheb seitse mahakandmisele, üheksa vajab kapitaalremonti.

Praeguseks on Venemaa uurimiskomisjon jõudnud esialgsele järeldusele, et õnnetuse üheks põhjustajaks oli varem samast kohast läbi sõitnud rongikoosseisu kuulunud Operaili vagun, mille üks rattapaar oli üheksa kilomeetrit rööbastelt väljas. See omakorda lõhkus tee, mille tagajärjel läks rong sõjatehnikaga külili.

Omski rongiõnnetus detsembri alguses
Omski rongiõnnetus detsembri alguses Foto: TASS / TASS

Protokollis viidatakse süsteemsele veale Operaili Tapa depoode remondikvaliteedis. Operaili juhatuse liikme Raul Toomsalu sõnul on ettevõte Vene poole väited vaidlustanud. Eesti Raudtee peadirektori Erik Laidvee sõnul pole veel midagi lõplikult selge, viidates samas, et Vene pool püüab Eesti vagunit rongiõnnetuses süüdlaseks teha.

Pikemalt Äripäevast.

«Me oleme vastaspoole väited vaidlustanud, kuna selles intsidendis on väga palju tehnilisi nüansse, mis vajavad veel täpsustamist ja selgitamist ning menetlustoimingud hetkel veel käivad.

Näiteks on uurimistegevusel ilmnenud, et kuigi väidetakse, et meie ühe vaguni tagumine rattapaar sõitis üheksa kilomeetrit rööbastelt maas ning hüppas siis rööbastele tagasi, on ka sama rongi teistel vagunitel väljasõidu tunnustega rattapaare, mis tegelikult asetsesid rongis meie vagunist eespool ning mis võisid põhjustada meie vaguni rööbastelt mahajooksu.

Lisaks liikus samal trassil pärast meie vaguniga rongi ka teine rongikoosseis ning alles sellest järgmise rongiga, mis sama trassi läbis, juhtus kahetsusväärne õnnetus. Seega on veel palju küsimusi õhus ning me oleme tihedas suhtluses kõigi osapooltega, et välja selgitada, mis täpselt juhtus.»

Foto: TASS / TAS
Kommentaarid (21)
Copy
Tagasi üles