Heiti Hääl hakkab Koplisse arendama hiiglaslikku äri- ja elurajooni (7)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krulli Kvartal linnulennult
Krulli Kvartal linnulennult Foto: Krulli Kvartal AS

Alexela suuromaniku Heiti Hääle osalusega firma Krulli Kvartal AS hakkab Koplisse arendama 10-hektarilist äri- ja elurajooni, kuhu on planeeritud kokku kuni 1300 korterit.

Kunagise Krulli tehase kvartali detailplaneering hõlmab 10,25 hektari suuruse maa-ala, kuhu kavandatakse lisaks muinsuskaitsealuste hoonete ümberehitamisele ja laiendamisele uusi piirkonda sobiva kõrgusega hooneid, sealhulgas kaubanduskeskust, teatas ettevõte.

Kasutusest välja langenud tehasealale kavandatakse terviklikku elurajooni. KOKO arhitektid OÜ koostatud arhitektuur-mahulise kontseptsiooni kohaselt oleks võimalik planeerida Kopli ja Volta tänava nurgal asuvale, kesklinnast 1,7 kilomeetri kaugusele jäävale alale rajatavatesse korterelamutesse kokku kuni 1300 korterit.

Lisaks kavandatakse alale büroo- ja äripindu, parkimiskohad, puhkealad, kvartalit läbiv kergliiklustee ja 120-kohaline lasteaed.

Koostamisel oleva Põhja-Tallinna linnaosa üldplaneeringu kohaselt on tegu segahoonestusalaga, kus võivad paikneda korruselamud, kaubandus- ja teenindusasutused, äri- ja büroohooned, kultuuri- ja spordiasutused ja muud ühiskondlikud linnalikku elukeskkonda teenindavad funktsioonid.

Krulli Kvartal ASi ja linnavalitsuse esindaja tutvustavad kvartaliga seotud plaane avalikkusega kolmapäevasel pressiüritusel.

Ettevõtte tegelikud kasusaajad on 40-protsendilise osalusega Alexela suuromanik Heiti Hääl, võrdselt 24,5-protsendiliste osalustega Soome ettevõte Soinitilat OY ja Rootsi investeerimispangale Carnegie kuuluv Luksemburgi privaatpank ning 10 protsenti kuulub Mehis Rumpile.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles