Soomlased ostsid Eesti soojustusplaatide tootja (2)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soome ettevõte otsis Eesti soojusplaatide tootja Estiplasti.
Soome ettevõte otsis Eesti soojusplaatide tootja Estiplasti. Foto: Estplast

Soome juhtiv soojustusmaterjalide tootja Finnfoam ostis Eesti EPS-soojustusplaate tootva ettevõtte Estplast, et kindlustada oma positsiooni Baltimaades.

Finnfoami tegevdirektori Henri Niemineni sõnul oli Estplasti omandamine neile mitmel moel kasulik. «Saame nüüd pakkuda klientidele Baltimaades paremat teenust ja laiemat tootevalikut. Estplastil on oma transpordivõimekus, mille abil korraldatakse edaspidi suurem osa Eesti tarnetest,» märkis Nieminen. 

Soojusisolatsiooni materjalide tootja Estplast Tootmine OÜ annab Eestis tööd enam kui 30 inimesele. Ettevõte käive oli mullu ligikaudu 6,7 miljonit eurot ning kahjum ligi 14 099 eurot. 

Estplasti tegevdirektori Ferenc Traksleri sõnul jääb tehingu järel Estplasti senine meeskond samaks.

Estplasti ostmine näitab ühtlasi ka Finnfoami jätkuvat panustamist polümeersetele isolatsioonimaterjalidele. Ettevõte usub, et just nõudlus selliste hallituskindlate ja vastupidavate isolatsioonimaterjalide järele kasvab kiiresti, sest need võimaldavad rajada niiskustehniliselt ohutumaid konstruktsioonilisi lahendusi. 

Finnfoamil on Soomes pikaajaline soojusisolatsioonimaterjalide arendamise, tootmise ja tarnimise kogemus. Enam kui 30 aastaga on Finnfoam kujunenud üheks juhtivaks polümeersete soojusisolatsioonimaterjalide tootjaks.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles