Maksuvõlaga ehitusettevõtja: tööd võid teha, aga õiglast tasu ei saa (2)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitaja. Pilt on illustratiivne.
Ehitaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Arved Breidaks / Lõuna-Eesti Postimees

Kuigi ehitusettevõtteid on kahel viimasel aastal saatnud valdavalt pärituul, pole pilt ehituses sugugi päris pilvitu.

Äripäev koostas hoonete ehituse konkurentsiraporti ja reastas selle aluses ka suurimad maksuvõlglased – sügise alguse seisuga oli 41 ehitussektori ettevõtet riigile võlgu kogusummas pea 2 miljonit eurot.

Maksuvõlglaste «edetabelit» juhtis 203 156 euro suuruse võlaga Kelkoraas Ehitus AS ehk endise nimega AS KEKi Ehitus, mis on jätnud viimase kahe aasta majandusaasta aruanded esitamata, kuid juba 2015. aasta aruandest võib lugeda, et ettevõte oli raskustes.

«Edetabeli» teisele kohale platseerub 190 109 euro suuruse võlaga EBC Ehitus AS, mis veel 2015. aastal teenis 13,6 miljoni euro suurust käivet. Peagi kukkus aga käive üle kolme korra ja firma vajus 1,5 miljoniga kahjumisse.

Ehitusfirma juhatuse liige Ago Arge märkis teemat kommenteerides, et ei soovi ettevõtte raskusi meedia vahendusel kommenteerida, nimetades siiski firma peamiseks probleemiks 2016. aastal Tallinnas ühel objektil toimunud töid, mille käigus partner EBC Ehitusel «naha üle kõrvade tõmbas».

«Elu on selline siin banaanivabariigis, kus tööd on, seda sa võid teha, aga õiglast tasu sa selle eest ikkagi ei saa,» sõnastas mees kibestunult.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles