Noblessneri sadamas algab kauaoodatud lainemurdja ehitus

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevikuvisioon: Noblessneri piirkond aastaks 2026
Tulevikuvisioon: Noblessneri piirkond aastaks 2026 Foto: Noblessneri sadam

BLRT grupp sõlmis ehituslepingu sadamat pikka aega vaevanud probleemi lahendamiseks, teatas Noblessneri Arenduse OÜ projektijuht Ann Virkus.

Noblessneri ala haldav BLRT Grupp AS, Aktsiaselts Merko Ehitus Eesti ja Insenerehituse AS allkirjastasid lepingu uue lainemurdja ehitamiseks Noblessneri sadamasse. Lepingu maht on kokku miljon eurot, töö valmib hiljemalt 2019. aasta oktoobris. 

Lainemurdja ehitus on teine etapp Noblessneri sadama arendusprojektis, mille käigus sadam täielikult kaasajastatakse. Noblessneri sadama arenduse käigus rekonstrueeritakse kaid, rajatakse jalakäijate merepromenaad ning ehitatakse välja sadama infrastruktuur. Esimese etapi käigus rekonstrueeriti kaks Noblessneri linnaväljaku äärset sadamakaid.

2021. aastal võõrustab Noblessneri sadam koos Vanasadama ja Lennusadamaga rahvusvahelist purjeõppelaevade regatti The Tall Ships Races. Ajalooliste ja klassikaliste purjelaevade suursündmus toob Tallinna kuni 100 purjekat rohkem kui 3000 meeskonnaliikmega.

Lainemurdja ehitust rahastab BLRT grupp oma vahenditest. Seni sadamas puuduv sadamakontor on plaanis rajada koos järgmise Noblessneri alal valmiva elamuehitusprojektiga, ütles Ann Virkus.

Noblessneri sadama väikelaevade sadamat ehk piirkonna veepealset osa on siiani hallanud OÜ Sailinvest, kuid halvas seisukorras lainemurdja tõttu ei ole sadam meresõitjate hulgas suurt populaarsust saavutanud. Uus lainemurdja peaks laevalainete probleemi lahendama ning võimaldama turvalist sildumist ka põhjakaarte tuultega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles