Riik tahab Ingeri bastioni kõrval oleva maa maha müüa, Tallinn on vastu

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maa-amet tahab bastioni kõrval oleva platsi maha müüa.
Maa-amet tahab bastioni kõrval oleva platsi maha müüa. Foto: Google StreetView

Tallinna abilinnapea Eha Võrgu hinnangul ei tohiks riik Kaarli puiestee 2a maaüksust erastada, sest see ala on vajalik linnaruumi korrastamiseks ja transpordiprobleemide lahendamiseks ning seega peaks see tema arvates minema hoopis munitsipaalomandisse. 

Linnavalitsuse teatel on maa-amet aga praeguse seisuga alustanud maatüki müügi ettevalmistamist.  Abilinnapea sõnul otsustas Tallinna linnavolikogu seitse aastat tagasi Kaarli puiestee 2a maaüksuse linna munitsipaalomandisse taotleda.

«Linna seisukoht selles küsimuses ei ole vahepeal muutunud – selle Ingeri bastioniga külgneva vallikraaviala eraomandisse müük oleks avalikke huve kahjustav ning teeks Vabaduse väljaku detailplaneeringu täismahus realiseerimise veelgi keerulisemaks,» ütles Võrk.

Ta avaldas seejuures kahetsust, et riik bastione ümbritsevaid endise vallikraavi alal asuvaid maatükke munitsipaalomandisse andmast keeldus. «Meie eesmärk on olnud säilitada nende maade avalik kasutus – soovime muuta selle ala atraktiivsemaks, andes sellele uue otstarbe ja kujunduse,» märkis ta.

«Mõistagi teeb erastamine selle eesmärgi täitmise veelgi keerulisemaks, lausa võimatuks,» tõdes abilinnapea, lisades, et see maaüksus on jätk ümberkujundatud Vabaduse väljakule. Seetõttu ei nõustu linn tema sõnul ka selle eraomandisse võõrandamisega.

«See maatükk peab jääma avaliku linnaruumi osaks – seetõttu taotleme jätkuvalt selle tasuta võõrandamist Tallinna linnale,» lisas Võrk.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles