Eesti Energia ehitas maa alla suure remonditöökoja (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Eesti Energia avas Estonia kaevanduses üle 3000 ruutmeetri suuruse maa-aluse remonditöökoja, varasemalt remonditi suuremõõtmelist kaevandustehnikat maa peal.

«Kuni praeguse maa-aluse remonditöökoja valmimiseni tehti maa all üksnes väiksemaid remonditöid, tõsisema remondi jaoks saadeti tehnika maa peale, mis tähendas esmajoones ajakulu, see omakorda on seotud suurema majandusliku kuluga. Nüüd on meil võimalik mäetehnika keerulisemat ja suuremahulist remonti tõhusalt ka maa-alustes tingimustes teha. Remonditöökojas on tagatud ohutud töötingimused,» ütles Eesti Energia kaevandusettevõtte Enefit Kaevandused juhatuse liige Meelis Goldberg pressiteate vahendusel.

Maa-aluse töökoja varustatus lubab teha paljusid töid, sealhulgas keerulisemaid keevitustöid, mida maa-alustes tingimustes varem ei tehtud. «Töökotta paigaldatud tõstemehhanismid aitavad vahetada suuremõõtmelise tehnika massiivseid osi ning teostada demonteerimis- ja montaažitöid,» ütles Goldberg.

Eesti Energia konkurentsivõime energiatootmises sõltub suuresti põlevkivi omahinnast. Uus töökoda on hea näide insenertehnilisest lahendusest, mis on suunatud põlevkivi kaevandamise protsessi tõhustamisele.

Estonia kaevandus kuulub Eesti Energia tütarettevõtte Enefit Kaevandused koosseisu. Selles kaevanduses toodetakse suurem osa põlevkivist, mida kasutatakse Eesti Energias elektri ja põlevkiviõli tootmiseks. Iga-aastaselt toodetakse kaevanduses ligikaudu 10 miljonit tonni põlevkivi. Kaevanduses töötab ligikaudu 1200 inimest.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles