Turgude langus sai hoogu: Euroopas halvim päev alates veebruarist (1)

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Frankfurdi börs
Frankfurdi börs Foto: Staff / Reuters/Scanpix

Kuna optimism USA ja Hiina kaubandusläbirääkimiste suhtes on kadunud ja USA aktsiaturgude tulevikutehingud miinuses, on kukkunud punasesse ka Euroopa börsidel kõik sektorid miinusesse.

Euroopa aktsiaturgude indeksil Stoxx Europe 600 on täna halvim päev alates veebruarist ning indeks ise on madalaimal tasemel alates 2016. aasta detsembrist.

Kuna Huawey finantsjuhi Wanzhou Mengi arreteerimine pingestab USA ja Hiina suhteid, on kõige suurema löögi saanud eelkõige finants- ja mäetööstussektori aktsiad.

Alates septembri lõpust on Stoxx Europe 600 indeksi koosseisu ettevõtted kaotanud 1,4 triljonit dollarit (triljon eurot) oma väärtusest, kirjutab Bloomberg.

«Jõuluvana tuleb sel aastal karu seljas,» ütles uudisteagentuurile Saksamaa varahaldusettevõtte MPPM EK kauplemisüksuse juht Guillermo Hernandez Sampere. (Finantsturgude spetsialistide slängis nimetatakse langevat turgu karuturuks) «Negatiivse sentimenti tuleb aktsepteerida. Kõiki uudised annavad põhjuse müügiks,» lisas ta.

Euro Stoxx 600 indeks on täna pärastlõunaks kukkunud 2,5 protsenti. Sel aastal on indeks langenud üle kahe korra vaid neljal kauplemispäeval. Üle 2,5 protsendi kukkus indeks viimati 2016. aasta juunis.

Ka USA tähtsamad aktsiaturud avanesid neljapäeval langusega. Kolm minutit pärast kauplemise algust langes tööstusindeks Dow Jones 2 protsenti 24 532,25 punktile.

S&P 500 kukkus samal ajal 1,9 protsenti 2648,04 punktile ja tehnoloogiaindeks Nasdaq 2,2 protsenti 7002,02 punktile.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles