Tallinna vee klientide kannatus hakkab katkema

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanike keskliidu esimehe Priidu Pärna sõnul nõutakse Tallinna Veelt põhjendamatult kõrge veehinna eest kindlasti hüvitist.
Omanike keskliidu esimehe Priidu Pärna sõnul nõutakse Tallinna Veelt põhjendamatult kõrge veehinna eest kindlasti hüvitist. Foto: Sander Ilvest

Paljude Tallinna korteri- ja majaomanike kannatus hakkab katkema, kuna pikale veninud keerulise vaidluse käigus pole endiselt suudetud välja selgitada, kui palju peaks kuupmeeter vett pealinnas maksma. Äärmisel juhul ähvardab Tallinna Vesi ASi kohtuhagi. 

Tallinna Vee ja konkurentsiameti vaheline vägikaikavedu jõudis esimese lõpplahenduseni mullu detsembris, mil riigikohus otsustas, et vee-ettevõte peab lahti ütlema oma vanast, 2011. aastal kivisse raiutud hinnakirjast ja koostama uue, regulaatoriga kooskõlastatud veetariifi. Teatavasti kehtestab kommunaalteenuste nagu vee, kütte ja elektri lõpphinna konkurentsiamet.

Tallinna Vesi läkski tänavu veebruaris uuele ringile ja esitas hinnataotluse, mille konkurentsiamet eilse otsusega tagasi lükkas. Sisuliselt leidis regulaator, et ettevõte soovib vee müügist teenida aastas 10 miljonit eurot rohkem kui oleks nende kuludega põhjendatud. Teisisõnu, kui aktsiaselts soovis ühe kuupmeetri vee eest küsida 2,24 eurot, siis konkurentsiamet arvas, et õiglane hind oleks 1,74 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles