Baltcap asutab koos Jaapani investoritega 100-miljonise fondi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Baltikumi era- ja riskikapitaliettevõte Baltcap asutab koos Jaapani partneriga uue 100 miljoni euro suuruse riskikapitalifondi, mis investeerib Balti- ja Põhjamaade varase ning kasvufaasi tehnoloogiaettevõtetesse.

Baltcapi ja Jaapani riigi toetusega era- ja riskikapitaliinvestor JBIC IG Partnersi võrdsete osalustega ühisettevõte JB Nordic Ventures keskendub peamiselt tehnoloogiasektori investeeringutele nagu näiteks autonoomsed sõidukid, digitervishoid, küberturvalisus, virtuaal- ja liitreaalsus, tehisintellekt ja asjade internet, teatas Baltcap.

Fondi investoriteks on juhtivad Jaapani finantsinstitutsioonid ja tehnoloogiakorporatsioonid nagu Honda, Omron ja teised. Fondil on esindused Tallinnas, Stockholmis, Helsingis ja Tokyos ning tegevust alustatakse 2019. aasta esimeses kvartalis.

«Rõõm on näha, et Põhja- ja Baltimaad on tõusnud üheks atraktiivsemaks riskikapitaliinvesteeringute regiooniks maailmas ning  meil on väga hea meel alustada koostööd  mainekate Jaapani investoritega,» ütles Baltcapi juhtivpartner Peeter Saks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles