Galerii: Eesti Pank andis välja Jaan Tõnissonile pühendatud hõbemündi (1)

Reet Pärgma
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna esitleti Eesti Panga muuseumis Jaan Tõnissoni 150. sünniaastapäevale pühendatud hõbedast münti.

Jaan Tõnisson oli üks olulisemaid Eesti riigimehi, kes on kujundanud Eesti ajalugu nii poliitiku, ajakirjaniku kui ka õigusteadlasena. Tõnisson lõi esimese eestlaste poliitilise erakonna ja tema oli ka esimene tipp-poliitik, kes nõudis Eestile täielikku iseseisvust. Märkimisväärset rolli mängis Tõnisson ka Eesti Vabariigi perioodil. Ta pidas mitu korda riigivanema ametit ja teenis Eestit ka riigikogu esimehena ja välisministrina.

Tõnissoni 150. sünniaastapäevale pühendatud hõbedast mündi on kujundanud rahvusvaheliselt tuntud Poola medali- ja mündikunstnik Sebastian Mikolajczak. Müntide tiraaž on 5000 ja need on verminud Leedu Rahapaja. Meenemündi nimiväärtus on 15 eurot ja seda saab soetada hinnaga 40 eurot.

Peale Eesti Panga muuseumi saab meenemünti osta ka Omniva e-poes, kus tooteid saab tellida pakiautomaati või kulleriga koju. Hõbemündid jõuavad müügile ka Eesti Posti nendesse postkontoritesse, kus müüakse Eesti Panga meenemünte ja meenetooteid. Korraga võib üks inimene osta kuni 5 münti. Broneerida münte ei saa. Proof-kvaliteediga ning 38,61 mm läbimõõduga hõbemünt on prooviga Ag 925 ja kaalub 28,28 g.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles