Galerii: Kaamos kinnisvara ehitab magusasse piirkonda hiiglasliku ärilinnaku

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaamos Kinnisvara alustas Elektrilevi peahoone ehitamisega Filtri tee ja raudtee vahelisele alale Avala ärilinnaku arendust, mille koguinvesteeringuks hindas ettevõte viis aastat tagasi 150 miljonit eurot.

«Elektrilevi hoone ehitusega saab alguse Avala Kvartali arendus, mis on ainulaadne ärilinnak Tallinna kesklinnas, kõikide suuremate ühenduste vahetus läheduses. Täna oleme alustanud projekteerimistöödega ning meie plaan on ehitada kaasaegne ja energiasäästlik büroohoone mõistliku hinnaga,» ütles Kaamos Kinnivara juht Priit Uustulnd BNS-ile.

Esimesest hoonest hõivab 6000 ruutmeetrit võrguettevõte Elektrilevi, ülejäänud 4000 ruutmeetrile leitakse üürnikud arendusprotsessi käigus. 2020. aasta sügiseks valmiva hoone maksumuseks hindab Kaamos 15 miljonit eurot.

Elektrileviga sõlmiti kümneks aastaks 8 miljoni eurone üürileping pikendamisvõimalusega veel viieks aastaks. Avala Kvartalit hakkab Kaamos arendama etapiviisiliselt vastavalt nõudlusele, mistõttu on ärilinnaku koguinvesteeringu mahtu praegu keeruline hinnata.

«Lõplik investeeringu suurus oleneb paljuski arendamiskiirusest, etappide hulgast ja üürnikega lepingute sõlmimisest,» ütles Uustulnd, kelle sõnul alustatakse järgmise etapi ehitusega 2019. aasta jooksul. Viis aastat tagasi hindas ettevõte kogu ala arendamise mahuks umbes 150 miljonit eurot, lisaks plaaniti rahastamiseks kaasata strateegiline investor. Kogu ala arendamiseks kulub tollase hinnangu kohaselt 10 aastat.

Uustulndi sõnul pole praegu täiendavaid investoreid otsitud, kuid tänases turuolukorras on kindlasti julgem alustada äripinna arendamist, kui ankurüürnik on büroohoonel olemas. Kaamos Kinnisvarale kuulub Filtri tee ning Tallinna-Tapa raudtee vahel kokku 9,8 hektarit kinnistuid, kuhu saab detailplaneeringu järgi ehitada kuni 180 000 ruutmeetrit büroo- ja kaubanduspindu. Planeeringuala kruntidele on määratud ehitusõigus kuni 13-korruseliste hoonete püstitamiseks. Parkla on kavandatud kahele maa-alusele korrusele, kokku on alale ette nähtud 2150 parklakohta.

Kinnistuid on varem kasutanud Tallinna Tselluloosivabrik tuhaladustamisväljakuna ja puidu laoplatsina. Kinnisvaraarenduse, puidutööstuse ja ehitusega tegeleva Kaamos Groupi suuromanikuks on läbi valdusettevõtte Kaamos Holding OÜ metsatööstuskontserni Sylvester eksomanik Kaido Jõeleht.

Kaamos Groupi kontserni käive oli mullu 68,5 miljonit eurot, puhaskasum oli seejuures 12 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles