EAS avab kontori USA idarannikul (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EAS avab peagi USA idarannikul esinduse. Pildil on New Yorki vabadussammas.
EAS avab peagi USA idarannikul esinduse. Pildil on New Yorki vabadussammas. Foto: DON EMMERT / AFP

​Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus (EAS) hakkab arenguprogrammi ja tootearendustoetuse programmis osalevatele ettevõtetele pakkuma koostööd USA tööstus- ja tehnoloogiaarenduspartneritega ning avab uuel aastal USA idarannikul esinduse.

«Kui Eesti ettevõtja leiab omale selle lepingu raames partneri Lõuna-Carolinast, siis on tal võimalik projekti rahastamiseks saada toetust arenguprogrammist või tootearenduse toetusest,» ütles EAS-i ettevõtluskeskuse direktor Tanel Rebane. Lisaks plaanib EAS järgmisel aastal avada esinduse USA idarannikul.

«Lõuna-Carolina osariik on Eesti ettevõtjatele soodsaks stardipunktiks USA turule sisenemiseks. Järgmisel aastal avame oma esinduse samuti just USA idarannikul, mis koos Lõuna-Carolina koostööleppe ja USA aukonsulite võrgustikuga abistab meie ettevõtteid USA turule sisenemisel ja partnerite leidmisel. Erinevalt meie peamiselt tehnoloogiavaldkonnale keskenduvast Silicon Valley esindusest on USA idarannikule eksportimise vastu huvi tundnud mitmed ettevõtted traditsioonilise tööstuse, toidu-, puidu- ja kaitsetööstusest,» lisas Rebane.

Eelmisel nädalal osalesid äridelegatsiooni koosseisus USA visiidil Eesti ettevõtted Timbeter OÜ, Cybernetica AS, Iluum ME Sisustus OÜ ja Mooncascade OÜ. «Eesti ettevõtted, sealhulgas ka Mooncascade, vaatavad ekspordile mõeldes üha tugevamalt USA idaranniku poole. Seetõttu on märgilise tähtsusega, et EAS avab oma esinduse just USA idarannikul,» ütles Mooncascade'i esindaja Anu Einberg.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi (MKM) majandusarengu asekantsler Viljar Lubi kirjutas eelmisel nädalal ministri volikirja alusel USAs alla rakenduslepingule Lõuna-Carolina osariigiga. USA poolt allkirjastas lepingu Lõuna-Carolina ülemaailmse liidu GASC president ja tegevjuht, endine suursaadik Jim Melville.

«Koostööprojekti on eest vedanud ka Lõuna-Carolinas paiknev aukonsul Harry Huge ning koos temaga on meil USA idarannikul kokku kuus aukonsulit, kes on alati nõus meie ettevõtteid aitama,» märkis Rebane.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles