Airbnb hakkab maksuametile üürileandjate andmeid edastama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Airbnb võimaldab üürileandjatel edastada oma tulud maksuametile.
Airbnb võimaldab üürileandjatel edastada oma tulud maksuametile. Foto: MARTIN BUREAU / AFP

Maksu- ja tolliamet (MTA) ning majutusteenuste vahendaja Airbnb hakkavad vahetama andmeid tuvastamaks isikuid, kes enda elupindasid välja üürivad.

MTA pressiesindaja kinnitas BNS-ile koostöö alustamist, kuid lisas, et selle täpsemat toimimist tutvustatakse avalikkusele kolmapäeval.

Pressiüritusel osaleb lisaks MTA peadirektori asetäitja Rivo Reitmannile ka Airbnb avalike poliitikate juht Patrick Robinson.

Eesti Hotellide ja Restoranide Liit (EHRL) on varem väljendanud seisukohta, et peab majutusteenuseid vahendava keskkonna Airbnb tegevust olemuslikult varimajanduseks ning on nõudnud sarnaselt Soome kolleegidega Airbnb maksustamist.

Alates 2016. aastast peab füüsiline isik tuludeklaratsiooni esitades kinnitama üüri- või renditulu saamist või mittesaamist. Üüri- või renditasult peetakse tulumaks kinni brutopõhimõttel

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles