Peter Vesterbacka leidis Tallinna-Helsingi tunnelile 100 miljonit (8)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mobiilimängu Angry Birdsi tippu viinud Peter Vesterbacka ajab raha kokku, et Helsingist Tallinna tunnel rajada.
Mobiilimängu Angry Birdsi tippu viinud Peter Vesterbacka ajab raha kokku, et Helsingist Tallinna tunnel rajada. Foto: Sille Annuk

Turundaja Peter Vesterbacka Tallinna-Helsingi Finest Bay Area tunneliprojekt sai Dubai investoritelt 100 miljonit eurot rahastust.

Tallinna ja Helsingi vahelise tunneli projekt sai Dubai ehitusfirmalt ARJ Holding 100 miljonit eurot, vahendas uudisteagentuur STT.

Arendusfirma Finet Bay Area Development Oy teatel on see ettevõte keskendunud vee-, energia- ja infratehnoloogiatele. ARJ on pereettevõte, mis on ehitusprojekte ette võtnud 18 riigis.

Vesterbacka on varasemalt hinnanud, et tunneli kogukulu võib olla ligikaudu 15 miljardit eurot.

Reedel teatas Finest Bay Area Development Oy, et esitas rahandusministeeriumile taotluse riigi eriplaneeringu algatamiseks plaanitavale raudteetunnelile ja tehissaarele.

Tallinna-Helsingi tunneli rajamist uurib kaks rühma: riikide ja kohalike omavalitsuste vaheline Finest Link ning endise Rovio tippjuhi Vesterbacka veetud Finest Bay Area.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles