Munalaiu sadamas lõppesid laiendustööd

Jaano Martin Ots
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uued väikelaevade ujuvkaid Munalaiu sadamas
Uued väikelaevade ujuvkaid Munalaiu sadamas Foto: Jaano Martin Ots
  • Munalaiu sadamas valmis uus väikelaevadele mõeldud sadamaosa

Munalaiu sadama laiendus sai valmis, väikelaevadele lisandus 30 uut kaikohta  ning välja ehitati piirkonnas seni puudunud slipp. 

30. novembril lõpetati Munalaiu sadamas ehitustööd ning uus väikelaevasadam on paatide vastuvõtuks valmis. "Eile õhtul tõsteti viimased labidatäied ja töö võib lõppenuks lugeda," ütles Munalaiu sadamakapten Jaanus Jürivete. 

AS Saarte Liinid sadamakapten Jaanus Jürivete
AS Saarte Liinid sadamakapten Jaanus Jürivete Foto: Urmas Luik

Kui ilmaolud lubavad, siis võivad paadiomanikud sadamat kasutama hakata kasvõi sel aastal. 1. detsembril kattis sadama akvatooriumi õhuke jää, kuid merevesi on veel soe ja püsiv jääkate ei pruugi niipea tekkida. 

Augustis alustatud sadama laiendustööde algne valmimistähtaeg oli 2019. aasta aprill, kuid sobivad ilmaolud lubasid töö varem lõpetada. Kokku ligi 350 000 eurot maksnud projekti käigus süvendati sadama akvatooriumi ja sissesõiduteed, paigaldati ujuvkaid ja lainemurdja ning ehitati slipp. Ehitust kaasrahastas Interreg Eesti-Läti väikesadamate ühisprogramm. 

AS Saarte Liinid hallatav Munalaiu sadam on eelkõige Kihnu ja Manilaiu liinilaevade sildumiskoht. Aastaringselt töötavas sadamahoones on sadamakapteni kontor, piletikassa, reisijate ootesaal ja tualettruumid. Väikelaevade osa oli sadamas seni üsna tagasihoidlik ja kohti jätkus vaid vähestele alustele. Pärast laienduse valmimist saab Munalaiu sadam lisaks kohalikele paadiomanikele teenindada ka kaugemalt saabuvaid aluseid. 2,5 meetri sügavuseks süvendatud faarvaater võimaldab sadamasse siseneda ka enamusel purjekatel, lai slipp ja avar parkla sobivad treileril saabuvate paatide vette laskmiseks. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles