Hoiustajad peaksid raha Snorasest kätte saama 30 päevaga

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Snoras.
Snoras. Foto: SCANPIX

Eesti finantsinspektsiooni teatel peaksid kõik Eesti hoiustajad, kel raha Snoras pangas kinni, selle tagasi saama 30 tööpäeva jooksul. Hoiused on kaetud 100 000 euro ulatuses.

«Bbankas Snorase klientidele rakendub Leedu hoiuste tagamise skeem. Pangas olevad hoiused koos panga maksejõuetuks kuulutamise päevaks kogunenud intressiga makstakse välja 100 protsendi ulatuses 100 000 euro (345 280 Leedu liti) suuruses summas iga inimese ning ettevõtte kohta,» teatas FI oma kodulehel.

Eestlastel on Snorase Eesti filiaalis hoiuseid 7,9 miljoni euro eest. Finantsinspektsiooni jaoks hetkel teadaolevatel andmetel on Eesti residentidest eraisikuid, kellele Leedu hoiuste tagamise skeem rakendub, vähem kui 300 ja juriidilisi isikuid mitte rohkem kui 5.

Vastavalt seadusele makstakse rahalised vahendid välja 20 tööpäeva jooksul, aaltes tänasest. Nimetatud aega võib Leedu hoiuste tagamise fond seaduse kohaselt pikendada 10 tööpäeva võrra.

Hoiuste hüvitamine on Leedu hoiuste tagamise fondi ülesanne. Finantsinspektsioon on pöördunud järelepärimisega Leetu, täpsustamaks Eesti hoiuste tagastamise ametlikku protseduuri. Informeerime avalikkust Leedust saabunud ametlikest sõnumitest esimesel võimalusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles