USA valitsus kandis ka Chryslerile miljardid üle

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chrysler.
Chrysler. Foto: Reuters

USA üks suuremaid autotootjaid Chrysler LLC sai reedel riigilt veel 4 miljardit dollarit erakorralist laenu, nagu kaks päeva varem oli saanud ka konkureeriv General Motors.


Chrysleri tegevjuht Bob Nardelli ütles eilses avalduses, et saadud laen võimaldab jätkata kompanii korrapärast restruktureerimist, vahendas

Reuters

.


General Motors Corp oli saanud sama suure summa laenuks juba kolmapäeval.

Mõlemad suurkompaniid vajavad enda sõnul valitsuselt rahasüsti, et maksta tarnijatele ajal, mil automüüginumbrid on kolinal kukkunud ja tootjad rahast kuivaks tõmmanud.

Esmaspäeval avaldavad autotootjad oma detsembrikuu müüginumbrid ning ekspertide hinnangul võib oodata terve aasta lõikes nõrgimat tulemust pärast 1992. aastat.

USA ametistlahkuva presidendi George W. Bushi administratsioon otsustas detsembris anda kahele autotootjale kokku 17,4 miljardit dollarit, millest suurem osa läheb General Motorsile.

Detroidi suure kolmiku kolmas esindaja Ford pole laenu tahtnud, kuid soovis saada valitsuselt 9 miljardi dollari suurust krediidilimiiti juhuks, kui olukord peaks halvenema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles