Simson kutsub Soomet ühinema Rail Balticu ühisettevõttega (1)

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elroni rong.
Elroni rong. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Majandus- ja taristuminister Kadri Simson kohtub täna Helsingis Soome transpordi- ja kommunikatsiooniminister Anne Berneriga ja teeb Soomele ettepaneku ühineda Rail Balticu ühisettevõttega.

«Soome on olnud Rail Balticu toetaja, kuid ühe aktsionärina saaks ta ise rohkem kaasa rääkida projekti arengule,» ütles majandus- ja taristuminister Kadri Simson. Ta lisas, et Soome osalus annab ka võimaluse tuua projekti väga kõrgetasemelist raudteed puudutavat tehnilist oskusteavet ja kogemust.

Minister tõi välja, et koostöös on lihtsam tutvustada Soome tööstus- ja logistikasektorile uue raudtee võimalusi äri laiendamisel, mis omakorda loob eeldused saada tulevikus raudteele rohkem kaupa ja reisijaid.

«Rail Balticu põhjapoolne pikendus hakkab jõudma läbi Soome Põhja-Jäämere sadamateni, mis potentsiaalselt saab osaks Soomet läbivale uuele arenevale transiidikoridorile,» lausus minister.

Ettepanek Soomele liituda ühisettevõttega tehakse koostöös Läti ja Leeduga ning seda toetab ka Euroopa Komisjon.

Lisaks arutavad ministrid Tallinna–Helsingi tunneli teemal. «Kahte pealinna ühendav raudteetunnel on loogiline jätk Rail Balticule,» rääkis Simson. Ta möönis, et tunnel on ülikallis projekt. «Seega näeme, et ta võiks olla osa Euroopa Liidu finantseeritud transporditaristust,» sõnas Simson.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles