Luminori kasum vähenes poole võrra

Janno Riispapp
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luminori peahoone.
Luminori peahoone. Foto: Eero Vabamägi

Luminor Eesti teenis kolmandas kvartalis 7,1 miljonit eurot puhaskasumit, mida on poole võrrem vähem kui teises kvartalis. Üheksa kuuga teenis pank 24,5 miljoni eurot kasumit.

Panga teatel olid Baltikumi kolmanda kvartali tulemused ootuspäraselt head, mille kasumlikele tulemustele andsid hoogu Balti riikide soodsad majandustingimused.

«Blackstone'i otsus omandada Luminoris 60-protsendiline enamusosalus, Moody's Investor Service poolt esmakordselt Luminori hoiustele kinnitatud krediidireiting Baa1 ja sellele järgnenud tagatiseta eelisvõlakirjade emissioon summas 350 miljonit eurot – see kõik annab kinnitust, et meie finantsprofiil on tugev ja Luminor on põnev investeerimisobjekt nii Baltikumi kui ka rahvusvaheliste investorite jaoks. Lisaks on tähelepanuväärne, et jõudsime nende verstapostideni napi ühe aasta jooksul pärast Luminori tegevuse alustamist ning uute strateegiliste eesmärkide seadmist,» rääkis Luminori grupi tegevjuht Erkki Raasuke.

Üldist positiivset fooni Balti riikide majanduses varjutavad hiljutised rahapesujuhtumid, mis on jätnud tugeva jälje kogu siinse finantssektori mainele.

«Peame võtma oma kohustuste ja edasise tegevuse suhtes kindla hoiaku ning tagama täieliku läbipaistvuse kõigis oma tegevustes. Meie strateegilise valiku tulemusel paikneb Luminori kliendibaas ligikaudu 98 protsendi ulatuses Põhja- ja Baltimaades. Niisamuti oleme oluliselt tugevdanud vastavusriskide juhtimist, mis toetab panga valitud riske teadvustavat ja läbipaistvat juhtimiskultuuri,» selgitas Raasuke.

Luminor Eestile tõi kolmas kvartal vastavalt seatud eesmärkidele ja ootustele kindla kasvu kõigis ärisegmentides. Luminor Eesti kolmanda kvartali puhaskasum oli 7,1 miljonit eurot ja puhas intressimarginaal jäi stabiilseks 1,8 protsendi juures. Nii äri- kui ka eraklientidelt teenitud puhas teenustasutulu kasvas 2018. aasta kolmandas kvartalis võrreldes sama aasta teise kvartaliga kolme protsendi võrra.

«Kolmandas kvartalis jätkas Luminor Eesti kõigis ärisegmentides kindlat kasvu. Meie finantspositsioon on tugev ning meie eesmärk on pakkuda siinsetele klientidele parimaid tooteid ja teenuseid,» rääkis Luminor Eesti juht Gunnar Toomemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles