Veskimägi: küllap on valitsusel töötukassa reservidega oma plaan

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi
Eesti tööandjate keskliidu volikogu esimees Enn Veskimägi Foto: Toomas Huik

Tööandjate keskliidu volikogu esimehe Enn Veskimägi avaldas kahetsust, et valitsus on rikkunud kolmepoolset dialoogi ning kaotamas osalusdemokraatiat ning arvas, et valitsusel on töötukassa reservidega mingi oma plaan.

«Olukord on parasjagu naljakas, sest viimased kümme aastat on töötukassa toiminud ja siiani on tariifi [töötuskindlustuse maksu] määramine olnud nõukogu pädevuses ja valitsuse kinnitada,» rääkis Veskimägi intervjuus ETV hommikuprogrammile, vahendas ERRi uudisteportaal.

Kui töötukassa reservid liidetakse riigikassaga ning valitsus võtab töötukassa nõukogult ka pädevuse maksemäära öelda, kaotab töötukassa nõukogu Veskimäe hinnangul mõtte ning seda fakti ei saa kuidagi jonniks pidada.

Veskimäe oletas, et tegelikkuses on valitsusel reservidega mingi plaan, mida teab vaid rahandusminister Jürgen Ligi: «Seal on rohkem raha, kui abivajajad vajavad. Kindlasti hakatakse seda raha kasutama teistel eesmärkide ning kui see jõuab sihtotstarbelisest rahast eelarvereale, loeme seda maksutõusuks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles