Saksa võimud puistasid Deutsche Banki peakorterit

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deutsche Banki probleemid kuhjuvad.
Deutsche Banki probleemid kuhjuvad. Foto: KAI PFAFFENBACH/REUTERS

Saksa prokuratuur ja keskkriminaalpolitsei otsisid rahapesukahtlustuse tõttu läbi Deutsche Banki peakorteri Frankfurtis.

Ligikaudu 170 Frankfurti piirkonna prokuratuuri, keskkriminaalpolitsei ja maksukuritegude uurimise talituse uurijat otsivad alates hommikust läbi kuut kinnistut Frankfurtis, Eschbornis ja Groß-Umstadtis, vahendas Welt.

Deutsche Bank kinnitas, et uurimine leiab tõepooles taset. «On tõsi, et politsei otsib praegu läbi meie panga erinevaid tegevuskohti Saksamaal. Anname rohkemat teavet kohe, kui saame rohkem detaile. Teeme uurijatega täielikku koostööd,» vahendas Handelsblatt panga avaldust.

Uurijate teatel on uurimine seotud kahe töötajaga, kellest üks on 50- ja teine 46-aastane, samuti teiste seni veel nimetamata panga töötajatega.

Läbiotsimised on ilmselt seotud niinimetatud Panama dokumendilekkega, mille tulemusena käivitas Saksa prokuratuur kriminaaluurimise. Selle eesmärk on välja selgitada, kas vastavad tõele kahtlused, et Saksa suurim pank aitas klientidel maksuparadiisides asutada varifirmasid, millesse kanda kuritegelikul viisil teenitud tulu.

Väidetavalt teenindas grupi Briti Neitsisaartel registreeritud ettevõte ainuüksi 2016. aastal selles äris 900 klienti 311 miljoni euro eest, märkis Welt.

Panga aktsionäridele tähendab uurimine märkimisväärset kaost. Vaid paari minutiga langes Deutsche aktsia hind 4,9 protsenti 8,17 eurole, mis teeb sellest neljapäeval Saksa võrdlusindeksi DAX ülekaalukalt suurima kaotaja, märkis Bild.

«See tähendab hiiglaslikku usalduse kaotust ning võib pangale vägagi kulukaks osutuda,» ütles Bildile anonüümseks jääda soovinud maakler, kelle hinnangul on võimalik, et aktsia kukub allapoole hiljuti saavutatud 8,05-eurost põhjarekordit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles