Tallink seilab Helsingi börsile

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallink 
Tallink Foto: Pm

Läänemere suurima laevakompanii Tallinki aktsiatega hakatakse eeldatavasti esmaspäeval Helsingi börsil kauplema.

«Tallinki aktsiate teisene noteerimine Helsingi börsil on meie ettevõtte arenguloos väga loogiline samm. Soome on üks meie suurimaid koduturge, meie klientidest moodustavad soomlased suurima osa ning meie ettevõttel on Soomega väga tihedad sidemed,» selgitas ettevõtte juht Paavo Nõgene.

«Selleks et Soome investoritel ja neil, kes eelistavad investeerida Helsingi börsi kaudu, oleks edaspidi veel lihtsam meie ettevõttesse investeerida ning andmaks suuremale hulgale investoritele võimalusi Tallinki avastamiseks, otsustasime oma aktsiad ka Nasdaq Helsinki börsil noteerida,» lisas ta.

Laevafirma juhi Postimehele edastatud tsitaat on topeltnoteerimise ametlik selgitus. Samas pole saladus, et alates 1. maist Tallinki juhi kohale asunud Nõgene sai suuromanikelt ja nõukogult selged eesmärgid: Tallinki aktsia hind peab kerkima ja aktsiate Helsingi börsil noteerimine võib ettevõttele juurde tuua nii Soome väikeinvestoreid kui ka rahvusvahelisi investeerimisfonde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles